NÁKUP=

Sporáky na dřevo: návrat k tradici


Sporák Rizzoli z modelové řady M
Text Alena Křečková, 11.7.2023
Foto archiv firmy



Vaření na sálavé desce, teplo ohně, vůně dřeva, používání ekologického paliva. Tak by se dal charakterizovat způsob přípravy jídla, který využívali již naši předci a který pro současného člověka zvyklého na elektrická či plynová kamna představuje mimořádný zážitek. Díky inovativním technologiím posunula společnost Rizzoli tradiční sporák na dřevo na novou úroveň a vytvořila zcela jedinečný produkt.


Vznik společnosti Rizzoli, předního výrobce kuchyňských sporáků na dřevo, se datuje do roku 1912. Za dobu svého působení si vybudovala silnou pozici na trhu se sporáky a dalším kuchyňským příslušenstvím nejen v Itálii, ale v celé Evropě. V současné době firma sídlí v Jižním Tyrolsku, kde jsou navrhovány a kompletně vyráběny všechny její produkty.


Ekonomické řešení šetrné k přírodě


Dřevo je obnovitelný zdroj energie, který nepřispívá ke zvyšování CO2 v atmosféře. Experimentálně se zjistilo, že při spalování uvolňuje dřevo stejné látky, jaké by se uvolňovaly při jeho přirozené degradaci v přírodě. To je důvod, proč se společnost Rizzoli, jež dbá na ochranu životního prostředí, zaměřila na výrobu sporáků a kamen na dřevo. Navíc díky inovativnímu certifikovanému systému spalování Superflame® hoří dřevo účinněji, čímž je dosaženo menší spotřeby paliva a nižších emisí.



Sporák Rizzoli ze série FE 90 v rustikálním provedení Epoka


Výroba na míru


Společnost Rizzoli se soustřeďuje především na zakázkovou výrobu a zákazníkům umožňuje vytvořit si pomocí konfigurátoru sporák přesně podle jejich požadavků a potřeb. V nabídce Rizzoli jsou sporáky na dřevo rozděleny do několika sérií, z nichž každá má specifické vlastnosti. Zákazník si může vybrat sporák volně stojící či vestavěný do kuchyňské linky, zvolit si styl provedení, vzhled, velikost prosklení topeniště či trouby. Možnosti jsou v podstatě neomezené. „Velice zajímavé jsou zejména sporáky ze série M s širokým proskleným topeništěm a širokou troubou,“ říká Tomáš Skoupý, obchodně-technický zástupce společnosti Banador, která je výhradním distributorem Rizzoli pro Českou republiku.


Výrobce klade velký důraz na kvalitní materiály a jejich zpracování. Všechny sporáky jsou vybaveny špičkovou technologií, která zaručuje čisté hoření, efektivní spalování a nízké emise. „Další z výhod je nezávislost sporáku na elektřině, vkusné designové provedení, jednoduché ovládaní, možnost individuálního dodatečného tahu a vytápění další místnosti,“ doplňuje Tomáš Skoupý. Vedle sporáků na dřevo má Rizzoli v nabídce také termosporáky, termokamna, digestoře nebo například pracovní desky.


Banador
www.banador.cz





Podobné články



Reklama