Sporáky na dřevo: návrat k tradici

Foto archiv firmy
Vaření na sálavé desce, teplo ohně, vůně dřeva, používání ekologického paliva. Tak by se dal charakterizovat způsob přípravy jídla, který využívali již naši předci a který pro současného člověka zvyklého na elektrická či plynová kamna představuje mimořádný zážitek. Díky inovativním technologiím posunula společnost Rizzoli tradiční sporák na dřevo na novou úroveň a vytvořila zcela jedinečný produkt.
Vznik společnosti Rizzoli, předního výrobce kuchyňských sporáků na dřevo, se datuje do roku 1912. Za dobu svého působení si vybudovala silnou pozici na trhu se sporáky a dalším kuchyňským příslušenstvím nejen v Itálii, ale v celé Evropě. V současné době firma sídlí v Jižním Tyrolsku, kde jsou navrhovány a kompletně vyráběny všechny její produkty.
Ekonomické řešení šetrné k přírodě
Dřevo je obnovitelný zdroj energie, který nepřispívá ke zvyšování CO2 v atmosféře. Experimentálně se zjistilo, že při spalování uvolňuje dřevo stejné látky, jaké by se uvolňovaly při jeho přirozené degradaci v přírodě. To je důvod, proč se společnost Rizzoli, jež dbá na ochranu životního prostředí, zaměřila na výrobu sporáků a kamen na dřevo. Navíc díky inovativnímu certifikovanému systému spalování Superflame® hoří dřevo účinněji, čímž je dosaženo menší spotřeby paliva a nižších emisí.
Výroba na míru
Společnost Rizzoli se soustřeďuje především na zakázkovou výrobu a zákazníkům umožňuje vytvořit si pomocí konfigurátoru sporák přesně podle jejich požadavků a potřeb. V nabídce Rizzoli jsou sporáky na dřevo rozděleny do několika sérií, z nichž každá má specifické vlastnosti. Zákazník si může vybrat sporák volně stojící či vestavěný do kuchyňské linky, zvolit si styl provedení, vzhled, velikost prosklení topeniště či trouby. Možnosti jsou v podstatě neomezené. „Velice zajímavé jsou zejména sporáky ze série M s širokým proskleným topeništěm a širokou troubou,“ říká Tomáš Skoupý, obchodně-technický zástupce společnosti Banador, která je výhradním distributorem Rizzoli pro Českou republiku.
Výrobce klade velký důraz na kvalitní materiály a jejich zpracování. Všechny sporáky jsou vybaveny špičkovou technologií, která zaručuje čisté hoření, efektivní spalování a nízké emise. „Další z výhod je nezávislost sporáku na elektřině, vkusné designové provedení, jednoduché ovládaní, možnost individuálního dodatečného tahu a vytápění další místnosti,“ doplňuje Tomáš Skoupý. Vedle sporáků na dřevo má Rizzoli v nabídce také termosporáky, termokamna, digestoře nebo například pracovní desky.
Banador
www.banador.cz
Podobné články
